Ce este și când ai nevoie de Procesul verbal de trasare?

Mai ții minte că atunci când începeai un joc de Lego, mai întâi te uitai pe instrucțiuni? Iată că acum, adult fiind, lucrurile nu s-au schimbat prea tare. Dacă vrei să demarezi un proiect imobiliar, e musai să ai anumite acte care te vor ajuta să duci lucrarea la capăt.

Printre documentele indispensabile pentru ridicarea unei case sau cumpărarea unui teren, se numără și Procesul verbal de trasare. Cu siguranță ai auzit acești termeni, dar nu știai exact la ce se referă.

La fel cum părinții îți veneau în sprijin, acum poți beneficia de expertiza unor oameni specializați în domeniul construcțiilor. Ei te vor ajuta cu tot ce ai nevoie.

Vinzi sau cumperi un teren? Executăm trasări de terenuri și construcții.

Peste 2.500 de lucrări realizate.

0731.897.041 Vezi detalii

În articolul meu, am explicat pe înțelesul tău ce înseamnă, de fapt, actul de trasare. În plus, îți voi spune când vei avea nevoie de el în mod concret și cum îl poți obține. Astfel, atunci când te vei mai fi pus în situația de a vinde sau de a cumpăra un teren, vei ști exact la ce să te aștepți.

Ce este Procesul verbal de trasare?

După cum îi spune și numele, este un document care se întocmește la trasarea construcției sau la trasarea unui teren. Mai exact, el identifică limitele de proprietate și transpune în scris conturul viitoarei clădiri. În același timp, este și primul pas  pe care trebuie să îl faci înainte de începerea construcției unei case.

Cu toate că mulți aleg să sară peste acest pas, e bine să știi că trasarea este o etapă importantă în demararea unui proiect imobiliar. Și mai mult, ea a devenit obligatorie, prin lege, cu câțiva ani în urmă.

La StartCad, te vei bucura de servicii de trasare teren, în județul Constanța. După ce specialiștii noștri vor veni la fața locului, acolo unde se află terenul în cauză, îți vor elibera acest act.

În primul rând, iată ce presupune trasarea sau intarusarea unei lucrări:

  • Este vorba despre procesul de identificare a limitelor de proprietate, axelor construcțiilor sau altor elemente proiectate prin operațiuni topografice.

Fie că vrei să demarezi propriul proiect de construcție sau că vrei să vinzi un teren, trasarea trebuie făcută de fiecare dată. După acest procedeu, dus la capăt de către un expert topograf, vei obține și mult doritul Proces verbal de trasare.

Procesul verbal de trasare: cum îl obțin

Pentru a ajunge în posesia acestui act, este nevoie să:

  • contactezi o echipă de specialiști în servicii topografice de trasări.

În acest fel, vei scăpa de orice grijă, pentru că experții îți vor fi alături pe toată durata proiectului. Încă de la primele masurători, și până la finalizarea construcției. Pagina noastră de contact te așteaptă pentru orice clarificare.

  • Astfel, odată ce ai contactat o echipă competentă, topometriștii vor veni la fața locului și vor începe procesul de trasare.

Ei vor ține cont de datele notate în actele de cadastru. Asta pentru ca tu să te asiguri că terenul este amplasat corect în coordonatele din document.

ce este procesul verbal de trasare

Când am nevoie de Procesul verbal de trasare?

Acest document este necesar atunci când:

  • vrei să vinzi sau să cumperi un teren;

Prin procesul topografic de trasare te asiguri că terenul se află acolo unde îți este indicat de către proprietar sau agentul imobiliar;

  • vrei să construiești o casă pe un teren;

Procesul verbal va menționa limitele în care trebuie să te încadrezi cu proiectul de construcție a casei.

  • vrei să te asiguri că terenul pe care urmează să îl cumperi este liber de construcții;

Este foarte important ca înainte de a începe să visezi la ce vei construi pe noul tău teren, să știi că ai liber la a demara proiectul.

  • vrei să fii sigur de locul în care se află terenul și că nu sunt probleme în ceea ce privește hotarele cu vecinii;

Cu siguranță nu îți dorești să ai discuții cu privire la hotare, așa că e mai bine să obții un Proces verbal de trasare, care să ateste lucrurile așa cum sunt la fața locului.

  • execuți lucrări agricole și vrei ca acestea să respecte limitele de hotar;

E neplăcut ca vecinii să intre cu recoltele lor peste terenul tău. De aceea, tu evită astfel de situații apelând la serviciile unui topograf.

  • urmează să îngrădești un teren.

Pentru a stabili limitele terenului, cu o precizie ridicată, vei avea nevoie de datele ce se regăsesc în acest proces verbal. Pe raza județului Constanța, StartCad ți-a pregătit oferte de trasare teren pentru a-ți veni în ajutor.

Așadar, cu echipa de specialiști StartCad, nu mai ai de ce să îți faci griji. Ei te vor ajuta să obții Procesul verbal de trasare, de care vei avea atâta nevoie pentru a-ți duce proiectul la bun sfârșit.