Servicii de cadastru și intabulare pentru dezvoltatori imobiliari

Atunci când începi un proiect imobiliar, sunt câteva proceduri pe care trebuie să le realizezi în mod obligatoriu. Fie că este de anvergură sau doar ceva micuț. E ca atunci când organizezi un eveniment și trebuie să ai totul bine pus la punct înainte de sosirea invitaților.

Zilele trec și clădirea, care înainte era doar un desen pe o foaie de hârtie, este acum realitate. Asta înseamnă că trebuie să te îndrepți cu pași repezi către oficiile care eliberează documentele necesare. Asta pentru ca fiecare construcție să intre în legalitate.

În articolul de astăzi am compus un mic ghid care să îți clarifice toate aspectele pe care trebuie să le știi despre serviciile de cadastru și intabulare pentru dezvoltatori imobiliari. Aruncă și tu o privire și pregătește-te pentru marea inaugurare a proiectelor tale.

Exclusiv: pachet servicii cadastru, intabulare și certificat energetic pentru apartamente în județul Constanța!

0731.897.041 Vezi detalii

Cadastru și intabulare pentru județul Constanța

Dacă ești dezvoltator imobiliar, știi deja că una dintre soluțiile pentru a atrage mai mulți clienți este munca responsabilă. Asta presupune ca, dincolo de construcția finită, să le oferi și documentele de care au nevoie pentru ca noua lor locuință să fie în legalitate.

Așadar, trebuie ca, de cele mai multe ori, să te asiguri că ai obținut toate actele necesare pentru buna funcționare a lucrurilor. Clienții se vor bucura că au scăpat de câteva drumuri la diversele instituții avizate, iar tu ai satisfacția că le-ai oferit tot ce ți-a stat în puteri.

Iată principalele etape prin care trebuie să treci până la finalizarea completă a lucrărilor:

  • trasarea terenului;
  • ridicarea topografică;
  • cadastrul și intabularea;
  • certificatul energetic.

Și pentru ca totul să fie foarte simplu și pentru tine, contractează o echipă specializată în servicii de cadastru și intabulare. Echipa StartCad Advisor Constanța este gata să îți stea alături în proiectele tale.

Dezvoltatorii imobiliari știu că totul începe de la trasarea terenului

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când începi construcția unei case sau a unui complex rezidențial este trasarea terenului.

  • Poate ai mai auzit de acest procedeu sub denumirea de trasare sau înțărușare.

El este foarte simplu și presupune identificarea limitelor proprietății cu aparatură specială. După ce totul este gata, poți trece la următoarea etapă (necesară pentru proiectant și pentru obținerea autorizației de construire): ridicarea topografică.

servicii de cadastru si intabulare pentru dezvoltatori imobiliari

Ridicarea topografică

Pentru a obține autorizația de construire, unul dintre pașii pe care trebuie să îi îndeplinești, chiar dacă ești dezvoltator imobiliar, este ridicarea topografică.

  • Ea este de fapt o documentație tehnică în care, după câteva lucrări de teren și birou, se determină cotele de nivel raportate la nivelul Mării Negre.

Cadastru și intabulare pentru dezvoltatori imobiliari

Procedurile sunt la fel ca în cazul persoanelor fizice, doar că prețurile pot fi mai avantajoase. Dacă proiectul tău se concretizează pe raza județului Constanța, Startcad ți-a pregătit pachete speciale pentru apartamente.

Experții cadastriști fac aceleași operațiuni și pentru dezvoltatorii imobiliari. Vin la fața locului și realizează măsurătorile pentru cadastru. Apoi, depun documentația la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Constanța și obțin aprobările necesare.

Ce trebuie să faci ca dezvoltator imobiliar pentru finalizarea proiectului

Desigur că, pe lângă alte documente și operațiuni care țin de alte domenii, în ceea ce privește cadastrul și intabularea, mai este doar un lucru de făcut.

  • Certificatul energetic indică performanța energetică a clădirii și este obligatoriu pentru blocurile de locuințe.

Lasă totul în grija unei echipe specializate în servicii de cadastru și intabulare. Suntem aici atât pentru persoane fizice, cât și pentru dezvoltatori imobiliari în județul Constanța.

Hai să ne cunoaștem în pagina de Contact sau la numărul de telefon 0731 897 041. Pune început bun proiectelor tale și finalizează-le ca la carte.