Preț și procedură intabulare casă veche

Casele vechi vin, de cele mai multe ori, la pachet cu o încărcătură emoțională. Sunt pline de poveștile foștilor proprietari. Acum e rândul tău să îți începi propria poveste în locuința respectivă.

Iar primul pas pentru ca anii ce urmează să fie plin de lucruri frumoase este intabularea corectă a casei. În principal, procedurile sunt asemănătoare cu cele care se fac în cazul construirii unei noi case. Diferența este că, uneori, unele dintre proprietăți au cadastru vechi realizat, care necesită neapărat o actualizare.

Odată cu schimbarea procedurii și trecerea la sistemul stereo 70, a devenit obligatoriu, pentru a intra în legalitate, ca documentația cadastrală să fie actualizată conform noilor metode de măsurare.

Profită de oferta completă de servicii topografice pentru trasarea terenului în județul Constanța!

0731.897.041 Vezi detalii

Prin adaptarea la noile cerințe, creșterea rigurozității și utilizarea unor echipamente performante în realizarea măsurătorilor, de foarte multe ori apar modificări față de cadastrele întocmite inițial. Fie că este vorba despre modificări de suprafață, distanțe sau vecinătăți, nu ai motiv de îngrijorare. Toate aceste modificări nu fac decât să ateste realitatea efectivă din teren.

Citește în continuare și află care sunt prețurile și procedurile la care să te aștepți atunci când vrei să intabulezi o casă veche.

Prețul procesului de intabulare pentru casele vechi

Știm că atunci când te apuci de treabă, este important să ai în minte costurile fiecărei proceduri. Astfel, poți să îți organizezi bugetul într-un mod optim. După cum te-ai obișnuit deja, în lumea imobiliarelor, prețurile variază întotdeauna în funcție de profilul imobilului pe care îl deții.

Cu toate acestea, am încercat să trecem prin punctele cheie care duc la prețul final al procedurii de intabulare.

În primul rând, ia în calcul echipa de cadastru și intabulare. După ce închei un contract cu o astfel de firmă, experții cadastriști vin la fața locului pentru realizarea măsurătorilor.

Dacă ești proprietarul unui imobil pe raza județului Constanța, ești norocos! Specialiștii StartCad Advisor îți stau la dispoziție pentru serviciile de cadastru și intabulare de care ai nevoie. Contactează-ne și află cât te-ar costa intabularea unei case vechi.

Astfel, un prim tarif este constituit din onorariul firmei de cadastru. Ia în considerare faptul că la acest preț pe care îl stabilești cu echipa contractată, se adaugă și taxele către diversele părți/instituții avizate şi implicate, spre exemplu birouri notariale, primării, OCPI etc.

cat costa intabularea pentru o casa veche

Deci, socotește și taxele către birourile care îți realizează copiile legalizate sau alte declarații.

Procedura de intabulare pentru o casă veche

Cel mai bine este să contactezi o firmă de cadastru care să îți explice, pas cu pas, ce este de făcut în cazul intabulării unei case vechi. Asta pentru că în fiecare situație, pot exista diferențe.

Sunt cazuri în care apar probleme la intabulare. Citește pe blogul nostru cum afectează greșelile de scriere procesul de intabulare sau cât de important este ca documentația să fie completă.

Cert este că, indiferent de contextul în care se află imobilul tău, trebuie să întocmești un dosar din care să nu îți lipsească următoarele acte:

  • copii legalizate după actele de proprietate ale terenului. Acestea pot fi sub diverse forme precum: titlu de proprietate, certificat de moștenitor, contract de vânzare-cumpărare;
  • o copie simplă (nelegalizată) după actul de identitate al proprietarului;
  • în cazul în care în actele de proprietate figurează o construcție care a fost ulterior demolată, atunci ai nevoie și de o copie legalizată după autorizația de demolare.

Așa că apucă-te de treabă. Pune-ți toate actele la punct și intră în contact cu o firmă specializată în servicii de cadastru și intabulare. După aceea, cu un expert cadastrist alături, operațiunea de intabulare este floare la ureche.

Urmează etapa măsurătorilor și actualizării documentației cadastrale. Noi îți oferim consultanță de specialitate pentru problemele tale. Accesează pagina de contact și intră în legătură cu noi. Sau, dacă preferi o conversație telefonică, atunci ne găsești la numărul de telefon 0731 897 041.

Până data viitoare, îți dorim succes în toate proiectele tale imobiliare!