Acte necesare la vânzarea unei case în județul Constanța

Dacă ești proprietar în Constanța și plănuiești să-ți vinzi casa, merită să faci o impresie impecabilă potențialilor cumpărători. Impactul pozitiv asupra acestora nu-ți poate aduce decât beneficii: vânzarea casei la prețul dorit în cât mai scurt timp.

După cum ai observat, vânzarea unei case nu este un plan imobiliar ușor de realizat dacă nu iei în calcul și nevoile potențialilor clienți, mereu atenți la detalii.

Pentru succes garantat, evaluează cu sinceritate facilitățile oferite de casa pusă în vânzare, dar și avantajele sau dezavantajele aduse de zona în care imobilul e amplasat. Fii onest în prezentarea casei și surprinde-l pe viitorul proprietar cu un dosar de acte bine pus la punct.

Exclusiv: pachet servicii cadastru, intabulare și certificat energetic pentru apartamente în județul Constanța!

0731.897.041 Vezi detalii

Un dosar de acte bine întocmit va accelera cu siguranța ritmul tranzacției, iar deznodământul va fi cel mult visat.

Iată actele care nu trebuie să-ți lipsească!

Ce trebuie să conțină dosarul cu acte pentru vânzarea unei case în Constanța?

Schimbă cursul tranzacției tale și pregătește din timp un dosar de acte impecabil. Potențialul cumpărător îți va fi recunoscător pentru tot efortul depus.

Iată actele de o importanță majoră pentru tranzacția ta!

 • toate actele de proprietate în original;
 • actul de identitate;
 • procedurile de cadastru și intabulare;
 • chitanța de la ultima factură achitată la electricitate;
 • certificatul fiscal;
 • certificat de performanță energetică;
 • extrasul de carte funciară pentru autentificare.

Dacă încă nu ești convins de importanța acestor acte, experții StartCad realizează o trecere în revistă special pentru tine.

Descoperă utilitatea și scopul fiecărui act în parte, astfel încât dosarul tău de documente să nu aibă niciun cusur.

Vezi ce trebuie să faci și pentru vânzarea unui apartament în județul Constanța.

Actul de proprietate

Fără actul de proprietate nu poți dovedi că tu ai drepturi depline asupra casei, iar orice tranzacție devine irealizabilă. De aceea, este bine să nu uiți de acest act la vânzarea casei.

Actul de proprietate poate îmbrăca diverse forme, printre care se numără:

 • contractul de vânzare-cumpărare;
 • contractul de donație;
 • contractul de schimb;
 • certificatul de moștenitor;
 • sentința definitivă de divorț, în funcție de caz.

Nu uita nici de actul de identitate, esențial în evidențierea statutului tău juridic.

Cadastru și intabulare

Operațiunile de cadastru și intabulare sunt interdependente și obligatorii din punct de vedere legal. Altfel spus, nu poți spera la vânzarea unei case dacă aceasta nu este înregistrată în cartea funciară și nu are un statut juridic clar.

acte vanzare casa Constanta

Pe scurt, operațiunea de cadastru este necesară pentru că furnizează informații despre măsurătorile și datele tehnice ale unei locuințe, indiferent de profilul ei. Aceste date sunt înregistrate la Oficiul de Cadastru și determină atribuirea unui număr cadastral pentru imobilul în cauză.

Intabularea vizează înscrierea casei în cartea funciară, conferindu-i un statut cadastral și juridic datorită căruia poate deveni obiectul unei tranzacții.

Important de ştiut este faptul că trebuie să te asiguri că deții documentația cadastrală actualizată, pentru a nu întâmpina întârzieri în soluționarea vânzării. Pentru aceasta, ia legătura cu firma specializată de cadastru şi asigură-te ca ai o documentație la zi.

Vezi și ofertele noastre complete pentru:

Certificatul fiscal

După cum îi spune și numele, acest certificat atestă faptul că esști un bun contribuabil, un cetățean model care nu are nicio datorie față de stat. Certificatul fiscal este unul dintre actele care sporește încrederea potențialului cumpărător în tine.

De asemenea, actul atestă că imobilul pus în vânzare este înregistrat pe numele tău la Administrația Financiară.

Pentru obținerea certificatului de atestare fiscală este necesar să depui o cerere-tip la orice ghişeu la care ți-ai plătit taxele şi impozitele anuale, din municipiul Constanța. Vestea bună este că în termen de 3 zile lucrătoare vei intra în posesia actului solicitat.

Certificatul de performanță energetică

Certificatul de performanță energetică informează în legătură cu eficiența energetică a casei pe care vrei să o vinzi, oferind o imagine de ansamblu despre consumul de energie din locuință.

Dacă imobilul este încadrat într-o clasă și notă energetică apropiate de eficiența energetică maximă, poți prezenta acest aspect ca pe un avantaj în fața viitorului proprietar, modificând prețul casei în favoarea ta.

Acest act este responsabilitatea vânzătorului și trebuie predat viitorului proprietar odată cu vânzarea unei case. Valabilitatea certificatului energetic este de 10 ani.

Accesează serviciile StartCad pentru eliberare certificat energetic.

Extrasul de carte funciară pentru autentificare

Există trei tipuri de extrase de carte funciară, dar în calitate de proprietar și vânzător ai nevoie doar de extrasul de carte funciară pentru autentificare.

Extrasul de carte funciară oferă informații despre statutul prezent al casei, dar tranzacțiile sunt posibile doar prin intermediul extrasului de carte funciară pentru autentificare. Acest act trebuie solicitat de către un notar public la cererea proprietarului.

Extrasul de carte funciară pentru autentificare nu este valabil mai mult de 10 zile.

Pentru mai multe detalii, citește și articolul nostru despre extrasul de carte funciară.

Odată ce ai înțeles importanța acestor acte și ai reușit să le procuri, te poți pregăti pentru o tranzacție de succes.

Pentru vânzarea unei case în județul Constanța, experții StartCad îți vin în ajutor cu informații prețioase și experiența dobândită de-a lungul timpului în realizarea documentațiilor cadastrale necesare unei vânzări de succes.

Dacă ai nevoie de îndrumare în procesul de vânzare unei case şi vrei să te asiguri ca deții o documentație cadastrala la zi, apelează la echipa StartCad prin intermediul paginii de Contact sau prin apel telefonic la numărul 0731. 897. 041.