Etapa de cadastru gratuit pentru terenurile extravilane din sector 10, Comuna Aliman Constanța a început

Analiza de date, recunoașterea terenului și stabilirea soluției tehnice de realizare a lucrărilor se va finaliza în data de 18.07.2022.

Derularea lucrărilor de specialitate de cadastru sistematic asigurate de Primăria Aliman în colaborare cu firma de cadastru și intabulare StartCad Advisor se vor desfășura în perioada 18.07.2022 – 03.01.2022.

Livrarea nr. 1 ale documentelor tehnice ale cadastrului – copie spre publicare se va încheia pe 02.02.2023. Livrarea nr. 2 ale documentelor tehnice ale cadastrului – copie finala se va încheia pe 25.09.2023.

Astfel, dacă ești proprietarul unui teren extravilan în comuna Aliman din județul Constanța și terenul tău a intrat în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară trebuie să te prezinți la Primăria Aliman, să trimiți prin posta sau pe email actele de proprietate.

Așadar, la final, extrasele de carte funciară pentru informare alături de extrasul din noul plan cadastral vor fii disponibile persoanelor interesate și proprietarilor de terenuri extravilane care au beneficiat de cadastru sistematic.

Mulțumim reprezentanților primăriei Aliman pentru încrederea acordata. Încurajăm implicarea proprietarilor de terenuri de pe raza comunei Aliman pentru a colabora cu reprezentanții firmei de cadastru și intabulare. Măsurătorile din teren și centralizarea datelor se vor efectua, în conformitate cu prevederile ANCPI.

Ce se obține în urma Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

Cadastrul sistematic reprezintă o serie de operațiuni tehnice și juridice de care proprietarii de terenuri extravilane din comuna Aliman, Constanța vor beneficia în mod gratuit.

StartCad Advisor Constanța este firma de cadastru și intabulare care, în colaborare cu Primăria Aliman, se va ocupa de efectuarea măsurătorilor din teren. Astfel, se vor stabili limitele de proprietate pentru terenurile extravilane ce au intrat in Programului Național de Cadastru și Carte Funciară în vederea obținerii cadastrului și intabulării actualizate, conforme cu realitatea din teren.

Cadastrul gratuit este un program național, asigurat de către A.N.C.P.I. și care are în vedere actualizarea cadastrului pentru terenurile din sectoarele pentru care s-au contractat lucrările.

În comuna Aliman, echipa StartCad Advisor va efectua lucrările pentru solele:

  • P 8, P 10, A15, A18, P19, P52, P49, A50, A 45, A 42, A 38, A 31, P 27 și A 28.

De unde obții extrasele de carte funciară pentru terenurile tale

La finalizarea etapei de cadastru sistematic, poți să faci o scurtă vizită până la Primăria Aliman. Acolo, vei obține toate datele de care ai nevoie.

Extrasele se eliberează la cerere direct de la Primărie, fie în mod electronic, la adresa specificată în momentul depunerii actelor pentru programul de cadastru gratuit.

Ce ai de făcut în continuare

În perioada dinaintea primei livrări trebuie sa te prezinți la Primăria Aliman, să trimiți prin posta sau pe email actele de proprietate.

În perioada dintre cele doua livrări, beneficiarii trebuie să consulte documentele tehnice ale cadastrului – copie spre publicare și să depună contestație, daca se impune.

Echipa StartCad Advisor îți stă la dispoziție cu orice alte informații și, desigur, cu servicii de specialitate din domeniul cadastrului și intabulării. Ne găsești rapid, cu ajutorul datelor de contact, sau telefonic apelând numărul 0731897041.