Etapa de cadastru gratuit pentru terenurile extravilane din sector 36, Comuna Corbu Constanța a început

După încheierea cu succes în anul 2021 a cadastrării sistematice a 4 sectoare, firma de cadastru și intabulare StartCadAdvisor  în colaborare cu Primăria Corbu, anuntă desfășurarea lucrărilor de cadastru sistematic în sectorul 36.

Analiza de date, recunoașterea terenului și stabilirea soluției tehnice de realizare a lucrărilor s-a finalizat în data de 24.06.2022.

Acum se deruleaza lucrările de specialitate de cadastru sistematic, perioadă ce se va încheia în 12.12.2022.

Livrarea nr. 1 ale documentelor tehnice ale cadastrului – copie spre publicare se va încheia pe 10.01.2023. Livrarea nr. 2 ale documentelor tehnice ale cadastrului – copie finala se va încheia pe 04.09.2023.

Astfel, dacă ești proprietarul unui teren extravilan din sectorul 36 al comunei Corbu din județul Constanța insemna ca și terenul tău a intrat în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară și trebuie să te prezinți la Primăria Corbu, să trimiți prin posta sau pe email actele de proprietate.

Așadar, la final, extrasele de carte funciară pentru informare alături de extrasul din noul plan cadastral vor fii disponibile persoanelor interesate și proprietarilor de terenuri extravilane care au beneficiat de cadastru sistematic.

Mulțumim reprezentanților Primăriei Corbu pentru încrederea acordata. Încurajăm implicarea proprietarilor de terenuri din sectorul 36 al comunei Corbu pentru a colabora cu reprezentanții firmei de cadastru și intabulare. Măsurătorile din teren și centralizarea datelor se vor efectua, în conformitate cu prevederile ANCPI.

Ce se obține în urma Programului Național de Cadastru și Carte Funciară

Cadastrul sistematic reprezintă o serie de operațiuni tehnice și juridice de care proprietarii de terenuri extravilane din comuna Corbu, Constanța vor beneficia în mod gratuit.

StartCadAdvisor Constanța este firma de cadastru și intabulare care, în colaborare cu Primăria Corbu, se va ocupa de efectuarea măsurătorilor din teren. Astfel, se vor stabili limitele de proprietate pentru terenurile extravilane ce au intrat in Programului Național de Cadastru și Carte Funciară în vederea obținerii cadastrului și intabulării actualizate, conforme cu realitatea din teren.

Cadastrul gratuit este un program național, asigurat de către A.N.C.P.I. și care are în vedere actualizarea cadastrului pentru terenurile din sectoarele pentru care s-au contractat lucrările.

În comuna Corbu, echipa StartCadAdvisorva efectua lucrările pentru solele:

  • A 540, A 542, A 544 și A 546.

De unde obții extrasele de carte funciară pentru terenurile tale

La finalizarea etapei de cadastru sistematic, poți să faci o scurtă vizită până la Primăria Corbu. Acolo, vei obține toate datele de care ai nevoie.

Extrasele se eliberează la cerere direct de la Primărie, fie în mod electronic, la adresa specificată în momentul depunerii actelor pentru programul de cadastru gratuit.

Ce ai de făcut în continuare

În perioada dinaintea primei livrări trebuie sa te prezinți la Primăria Corbu, să trimiți prin posta sau pe email actele de proprietate.

În perioada dintre cele doua livrări, beneficiarii trebuie să consulte documentele tehnice ale cadastrului – copie spre publicare și să depună contestație, daca se impune.

Echipa StartCadAdvisor îți stă la dispoziție cu orice alte informații și, desigur, cu servicii de specialitate din domeniul cadastrului și intabulării. Ne găsești rapid, cu ajutorul datelor de contact, sau telefonic apelând numărul 0731897041.