Obținere cotă parte indiviză pentru apartamente în Constanța

În momentul în care te-ai hotărât să-ți vinzi apartamentul sau garsoniera, trebuie să știi că, obligatoriu, ai nevoie de cadastru și intabulare.

Pentru a putea să duci până la capăt procedura de cadastrare a imobilului tău, din totalul actelor necesare vei avea nevoie și de obținerea unui document specific. În acest document o să ți se aducă la cunoștință care este suprafața de teren aflată sub bloc, aferentă apartamentului deținut de tine.

Altfel spus, va fi nevoie să ai la îndemână cotă parte indiviză pentru apartament.

Exclusiv: pachet servicii cadastru, intabulare și certificat energetic pentru apartamente în județul Constanța!

0731.897.041 Vezi detalii

Ce este cota parte indiviză?

În momentul în care spunem cotă parte indiviză, în această situație, ne referim strict la calculul suprafeței de teren aflată sub bloc.

Această cotă se află prin obținerea unui document în care este specificat, în metri pătrați, suprafața terenului proporțional cu suprafața apartamentului tău.

Calculația cotei indivize este necesară în vederea înaintării către reprezentanții Primăriei, printre alte documente, pentru obținerea Ordinului Prefectului. Acest Ordin al Prefectului are ca scop final atribuirea în proprietate a terenului ce face obiectul calculației.

Cine trebuie să obțină acest document?

Documentul cotă parte indiviză trebuie obținut de către toți proprietarii de apartamente sau garsoniere aflate în blocurile construite înainte de anii 1990 și imediat după.

Cei care au cumpărat proprietăți relativ recent, în blocurile realizate de către dezvoltatorii imobiliari nu mai au nevoie de acest document.  În acest caz vorbim despre apartamente care dețin deja cadastru și intabulare.

De asemenea, trebuie să știi că acest document este necesar și cerut numai în orașul Constanța.

Cum se obține calculul cotei indivize teren?

Pentru a putea obține calculul cotei indivize, proprietarul trebuie să facă un drum la Proiect SA și să aibă asupra lui:

  • copie după actele de proprietate;
  • copie după buletinele proprietarilor;
  • un plan releveu al apartamentului emis de către o persoană autorizată să execute lucrări în domeniul cadastrului.

În cazul în care societatea noastră se ocupă de realizarea cadastrului și intabulării apartamentului tău, ai scăpat de acest drum necesar. Ne vom ocupa în mod direct și de acest demers pentru tine.

Accesează ofertele StartCad pentru cadastru și intabulare apartamente, sau pentru trasare terenuri.

După cum ai văzut deja, calculul pentru cota parte indiviză este un procedeu de o importanță majoră pentru un proprietar de apartament, ceea ce înseamnă că este mereu o idee bună să cunoști toate procedurile pe care trebuie să le urmezi.

Dacă deții un apartament în Constanța, inginerii cadastrali cu experiență de la StartCad ADVISOR te așteaptă cu sfaturi utile și informații prețioase despre acest subiect.

Tot ce trebuie să faci este să iei legătura cu echipa StartCad prin intermediul paginii de Contact sau prin apel telefonic la numărul 0731. 897. 041.