Verifică acuratețea datelor la cumpărarea unui teren

O vorbă românească spune că nu tot ceea ce zboară se și mănâncă. Acest principiu se aplică și în cazul anunțurilor imobiliare. Dacă ai decis să cumperi un nou teren, cum știi că informațiile pe care ți le oferă vânzătorul sunt reale?

Nu te poți baza doar pe instinct. Aici intervin actele oficiale peste care ar trebui să arunci un ochi înainte de achiziție.

Cel mai sigur pentru investiția ta ar fi să apelezi la serviciile unui topograf. Astfel, vei sta fără griji în ceea ce privește corectitudinea datelor pe care le primești.

Profită de oferta completă de servicii topografice pentru trasarea terenului în județul Constanța!

0731.897.041 Vezi detalii

Ce e de făcut înainte de a cumpăra un teren

De unul singur, este mai greu să pornești în căutarea unui teren care să corespundă cerințelor tale. Chiar și așa, să presupunem că l-ai găsit. Dar cum vei știi dacă prezentarea pe care ți-a făcut-o vânzătorul este întocmai cu realitatea?

În primul rând, cere-i celui de la care vrei să cumperi terenul toate actele care au legătură cu parcela respectivă.

  • Apoi, pentru a avea garanția că măsurătorile corespund, contactează un topograf.

Știm cât este de neplăcut să constați că ai fost mințit. Așa că, după ce va veni la fața locului, topograful va întocmi un Proces verbal de trasare. Acesta este documentul care va confirma corectitudinea datelor furnizate de către vânzător.

Te poți relaxa, pentru că la StartCad poți găsi serviciul de trasare terenuri, în județul Constanța, de care ai nevoie.

Ce pot verifica în Extrasul de carte funciară

Atunci când începi căutările pentru un nou teren, te poți confrunta cu mai multe dificultăți. Fie pentru că vânzătorul nu pare de încredere sau pentru simplul fapt că vrei să fii sigur de investiția ta.

Noi îți recomandăm să îi soliciți proprietarului Extrasul de carte funciară. În acest document vei vedea:

  • cine este cu adevărat deținătorul terenului;
  • dacă a fost efectuată intabularea;
  • dacă terenul are sau este liber de sarcini.

Ca să începi cu dreptul, informațiile din Extrasul de carte funciară sunt extrem de utile. Cu alte cuvinte, vei afla dacă vânzătorul ți-a furnizat informații eronate doar pentru a vinde mai repede suprafața respectivă.

Pe lângă acest act, ți-ar mai fi de mare folos și Procesul verbal de trasare pe care îl poți obține de la un topograf.

Nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de orice clarificări în ceea ce privește serviciile de cadastrare și intabulare.

cum verifici informatiile cand cumperi un teren

Cum verifică topograful informațiile?

Alegerea de a investi într-un teren nou, vine la pachet cu anumite riscuri. Dacă ai fost informat greșit cu privire la limitele terenului, e posibil să ai probleme cu vecinii. Cu siguranță nu îți dorești astfel de situații.

  • Apelează fără teamă la o firmă de cadastru și topografie.

În acest fel, te vei asigura că terenul pe care vrei să îl cumperi este amplasat exact acolo unde ți s-a comunicat de către proprietar sau agentul imobiliar.

  • Vei afla și dacă terenul poate fi folosit pentru a construi pe el sau deja spațiul de construcție este ocupat.

De altfel, nu vrei să ai surpriza ca respectiva suprafață să nu fie liberă de construcții. Chiar și problema hotarului poate fi lămurită prin serviciile topografice. Așa vei fi sigur că nu vei intra în polemici cu vecinii.

  • În urma măsurătorilor pe care le va face, expertul va întocmi un Proces verbal de trasare care va stipula toate datele reale despre teren.

În rubrica de contact a site-ului nostru, vei putea lua legătura cu unul dintre experții noștri. Astfel, te vei bucura de un ajutor avizat, în cel mai scurt timp.

Verificarea informațiilor în doi pași

Așadar, din acest articol poți reține că verificarea corectitudinii informațiilor are două direcții:

  1. Uită-te cu atenție pe actele oferite de vânzătorul terenului.

Extrasul de carte funciară te va lămuri cu privire la sarcinile terenului și la proprietari. Tot în acest document vei putea vedea și dacă a fost făcută intabularea.

  1. Contactează o firmă de servicii topografice pentru a realiza trasarea terenului.

Procesul verbal de trasare îți va confirma limitele terenului, amplasarea lui concretă și posibilitatea de a construi sau nu pe el.

Pentru terenurile de pe raza județului Constanța, echipa de specialiști StartCad îți stă la dispoziție. Contactează-ne oricând ai nevoie de ajutor!