test Tot ce trebuie să știi despre cadastru: costuri și durată lucrare

Cadastru apartament: costuri și durată pentru numărul camerelor

Te pregătești să vinzi un apartament? Atunci pregătește-te pentru chestiunile formale ce urmează.

Mă refer la măsurătorile și documentele de care ai nevoie pentru ca totul să fie pus la punct. Aici intră și lucrările de cadastru. Așa că, pentru a respecta legislația în vigoare, contactează o echipă de specialiști în cadastru și intabulare.  Ei îți vin în ajutor cât ai clipi.

Cadastrul reprezintă măsurătorile și datele tehnice despre suprafața apartamentului de care ai nevoie pentru a intabula proprietatea. Fiind obligatoriu pentru respectarea normelor impuse de lege, îți recomandăm să apelezi cât mai repede la o firmă de cadastru.

Exclusiv: pachet servicii cadastru, intabulare și certificat energetic pentru apartamente în județul Constanța!

0731.897.041 Vezi detalii

Rolul cel mai important în tot acest proces îl deține inginerul cadastrist. Pentru mai multe detalii despre atribuțiile lui, te invit să citești articolul nostru care vorbește despre ce face un specialist în cadastru.

Află, din acest articol, la ce costuri să te aștepți atunci când începi lucrările de cadastru, dar și timpul aproximativ în care vor fi finalizate. Toate acestea variază, desigur, în funcție de numărul camerelor proprietății.

Cadastru: ce este și când ai nevoie de el

Lucrarea de cadastru pentru apartamentul sau garsoniera ta presupune, în primul rând, realizarea unor măsurători. Apoi, alături de aspectele economice și juridice, elementele tehnice rezultate sunt înregistrate în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din zona în care se situează imobilul (OCPI).

Acest lucru îi permite proprietății tale să fie adăugată într-o bază de date și să i se atribuie un număr unic cadastral.

 • Mai pe scurt, așa va putea fi identificat apartamentul sau garsoniera ta oricând va fi nevoie.

Cadastrul apartamentului în 4 pași

1. Identificarea amplasamentului apartamentului şi documentarea tehnică şi juridică

Proprietarul trebuie să se prezinte la biroul unei firme de cadastru cu toate actele de proprietate pe care le deține legate de apartamentul căruia doreşte să i se facă lucrările de cadastru şi intabulare. În urma analizei documentelor deținute, ți se va comunica ce acte trebuie legalizate sau ce alte acte trebuie obținute pentru a putea merge mai departe cu procedura.

După realizarea contractului de prestări servicii, se poate trece la etapa următoare.

2. Execuţia măsurătorilor şi lucrărilor la fața locului.

Stabilești împreună cu echipa de specialiști în cadastru la ce dată dorești să fie făcute măsurătorile. În ziua respectivă, inginerii vin la fața locului cu aparatura necesară pentru efectuarea măsurătorilor.

3. Întocmirea documentaţiilor.

După ce totul a fost măsurat și luat în calcul, urmează o perioadă în care specialistul în cadastru întocmește şi pregăteşte documentația în vederea depunerii acesteia spre avizare către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) de care ai, de fapt, nevoie.

Pe tot parcursul realizării măsurătorilor şi de întocmire a documentațiilor, trebuie sa iei în calcul că este posibil să obții sau să furnizezi documente suplimentare, în funcție de ce se constată pe durata celor două etape.

4. Depunerea actelor la OCPI.

După adunarea documentelor necesare, firma de cadastru înaintează documentația către OCPI în vederea avizării de către inspectorii de specialitate a lucrării tale și de emitere a cadastrului şi intabulării.

cat costa cadastrul pentru apartament

Ce costuri presupune o lucrare de cadastru

Dacă proprietatea ta se află pe raza județului Constanța, atunci apelează la oferta StartCad pentru cadastru și intabulare apartamente. În funcție de numărul de camere pe care îl are apartamentul tău, prețurile variază după cum urmează:

 • Garsonieră – 500 lei
 • Apartament 2 camere – 500 lei
 • Apartament 3 camere – 600 lei
 • Apartament 4 camere – 650 lei

Pe lângă acest tarif orientativ, perceput de firma de cadastru, ține minte că se mai percep și alte taxe de către instituțiile colaboratoare, taxe ce pot varia in funcție de specificul lucrărilor.

Suplimentar, dacă îți pregăteşti apartamentul pentru vânzare, trebuie să ştii că îți poți face toate actele necesare vânzării, adică poți avea un pachet complet de cadastru, intabulare şi certificat energetic la un preț special:

 • Garsonieră – 650 lei
 • Apartament 2 camere – 650 lei
 • Apartament 3 camere – 750 lei
 • Apartament 4 camere – 800 lei

Cât durează să obții cadastrul şi intabularea

Spre deosebire de lucrările de cadastru pentru terenuri, în cazul apartamentelor, timpul de așteptare este mai mic, fiind vorba de o procedură mai simplă. Cu toate acestea, vei avea de așteptat o perioadă de aproximativ 30-50 de zile. Despre cât durează realizarea cadastrului și intabulării am scris mai multe pe blogul nostru.

Dar, cum orice persoană și orice context sunt diferit, durata precizată este doar estimativă. În cazul în care dorești să ai toate documentele gata cât mai repede, gândește-te de dinainte și începe proiectul din timp. Ia în considerare că pot exista decalaje neprogramate.

Dacă vrei să afli cu exactitate cât ar dura realizarea cadastrului pentru un apartament din județul Constanța, echipa StartCad îți stă la dispoziție. Contactează-ne și hai să dăm start proiectului tău imobiliar.

Beneficiile colaborării cu o firmă de cadastru pentru apartamentul tău

Serviciile de cadastru și intabulare de la StartCad vin la pachet cu o mulțime de avantaje:

 • ne ocupăm de lucrarea completă de cadastru, intabulare și certificat energetic pentru garsoniera sau apartamentul tău, în județul Constanța;
 • îți oferim un tarif pentru întregul pachet, prin care economisești, față de situația în care ai fi ahiziționat fiecare serviciu separat;
 • ne mișcăm rapid, și în maximum 3 zile lucrătoare de la semnarea contractului, măsurătorile vor fi gata.

Pentru a începe realizarea procedurii cadastrale pentru apartamentul tău, contactează-ne cu încredere!